Alleen op afspraak!
12.00 - 18.30
Bel ons!
+31 6 38 719 431
Mail ons!
info@korvelrepair.nl

Moeten we de Huawei Mate 30 Pro zonder Google wel willen?

Korvelrepair > Uncategorized > Moeten we de Huawei Mate 30 Pro zonder Google wel willen?

De Huawei Mate 30 Pro verschijnt later dit jaar in Nederland, maar moet het waarschijnlijk wel zonder Google-apps en -diensten doen. Dat wordt een gemis.

Voor de Mate 30 en Mate 30 Pro, die “later dit jaar” in Nederland verschijnen, kan Huawei geen gebruikmaken van Google-apps en -diensten. Dat komt door het Amerikaanse handelsverbod dat werd ingesteld omdat de VS Huawei verdenkt van spionage voor de Chinese overheid.

Als gevolg hiervan mogen Google en Huawei geen zaken doen. De licentie die Huawei voor Google-diensten heeft, werd recent verlengd, maar die geldt alleen voor lopende samenwerkingen. Nieuwe toestellen, zoals de Mate 30, vallen buiten die overeenkomst.

Tijdens de presentatie van de smartphone deze week in München repte Huawei met geen woord over Google. Het bedrijf legt liever de focus op de vernieuwingen en technologie in de nieuwe serie toptelefoons.

In een aparte presentatie voor de pers werd er eveneens met geen woord over gerept. Huawei-topman Walter Ji sprak alleen over “grote uitdagingen”. “We blijven veel investeringen doen en daarmee denken we een goede kans te maken.”

Bron: https://www.nu.nl/reviews/5995908/eerste-indruk-moeten-we-de-huawei-mate-30-pro-zonder-google-wel-willen.html?redirect=1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *